Etusivu |  Yhteystiedot |  Haku |  Palaute |  Sivukartta
 

Venematkailu

Haluatko nauttia meren tunnelmasta ja vapauden tunteesta? Virolahti satamineen ja saaristoineen tarjoaa veneilijälle rajan eksotiikkaa ja erilaisuutta.

Hyvien satamien, runsaiden palvelujen, monipuolisen historian ja luonnonkauneutensa ansiosta Virolahti on kiinnostava veneilykohde. Sijaintinsa puolesta Virolahti tarjoaa hyvän välietappimahdollisuuden Saimaan kanavan liikenteeseen.

Venesatamat
Itäisen Suomenlahden Venesatamat -esite 2014

Klamila

Klamila on Suomenlahden suosikkisatama 2010-2012

Lännestä tultaessa ensimmäinen pysähdyspaikka Virolahdella on Klamilan kalasatamassa, jossa on sodan aikana toiminut laivastomme tykkiveneiden ja muiden aluksien suojasatama.

                                      
Nykyään se on kunnan suurin satama, joka pystyy palvelemaan keskikokoisia matkustaja-aluksiakin. Alueella on veneilijöille 12 vieraspaikkaa Klamilan Veneilijöiden vierassatamassa. Matkaa kylän keskustaan on 1,6 km. Satamassa pidetään vuosittain juhannuksen aaton aattona Juhannusmarkkinat ja Silakkamarkkinat syyskuun viimeisenä sunnuntaina.
www.klamilanvenesatama.fi

Klamila, Pyölinjoki

Pienemmillä aluksilla voi jatkaa Klamilan satamasta viitoitettua väylää pitkin kohden kylän keskustaa, josta löytyy kahdesta kolmeen vieraspaikkaa.

Hurppu

Aivan Hurpun niemen kärjessä sijaitsee Hurpun merivartioasema. Rajavyöhykettä on siirretty sen verran, että nykyään Virojoelle ja Ukkosaareen voi veneillä ilman rajavyöhykelupaa. Matkalla on silti navigoitava tarkasti, koska ollaan hyvin lähellä valtakunnan ja EU:n rajaa. Reitin varrella voi havaita lukuisia vartiotorneja ja joskus vartioaluksiakin. Merivartioaseman läheisyydessä oleva Hurpun Tila tarjoaa veneilijälle mahdollisuuden levähtää yön yli teltta- tai mökkimajoituksessa.

 

 

Ukkosaari

Merialueemme itäisin vieraslaituri Ukkosaari tarjoaa ponttoonilaiturissa tilaa neljälle isohkolle veneelle.

 


Suur-Pisi

Saari on kooltaan veneilijää suosiva ja pystyy antamaan suojaa kovallakin tuulella. Pisin saaret ovat kuuluisia mm. Ruotsin kuninkaan vierailusta alueella sekä sodanaikaisista tapahtumistaan. Sen aikaisia rakennelmia voi vieläkin havaita saaressa kävellessään. Suur-Pisi on hyvä retkisatama yöpymistä varten ja se on suosittu lintuharrastajien keskuudessa. Pisistä on matkaa Virojoelle noin 10 mpk. Lisätietoja.

Virojoki

Ukkosaaresta veneilijä voi jatkaa Virojokea pitkin vilkkaaseen Virojoen kylätaajamaan asti. Siellä on alueen tärkeimmät ja monipuolisimmat palvelut lähietäisyydellä. Joen varrella on kaksi vierasvenelaituria, joihin mahtuu kolmesta viiteen venettä kumpaankin. Virojoelle tultaessa ei tarvitse Hurpun rajavartiostosta pyytää kulkulupaa, koska venereitti ei enää ulotu rajavyöhykkeelle.
 


Kuva Heikki Arpiainen

Santio

Mikäli veneilijä on matkalla rajan yli, Santion saareen on mahdollista saada passi- sekä tullitarkastus ilmoittamalla siitä tuntia ennen Hurpun rajavartioasemalle.

 
Virolahden kunta, Opintie 4, PL 14, 49901 Virolahti | puh. (05) 749 12, fax (05) 347 1867, info(at)virolahti.fi