Etusivu |  Yhteystiedot |  Haku |  Palaute |  Sivukartta
 

Sepramarkkinat - suomalais-virolaista ystävyyden ja rantakulttuurin juhlaa!

Sepramarkkinat – Sõbralaat 11.7.2020, Kunda, Viro

Sepramarkkinat on kahden vuoden välein järjestettävä suomalais-virolainen markkina- ja kulttuuritapahtuma. Se järjestetään vuorotellen Virossa Viru-Nigulassa ja Suomessa, yleensä Virolahdella.

Sana ”sepra” tulee viron kielen sanasta ”sõber”, joka tarkoittaa ystävää. Sepramarkkinat pohjautuvat Viron ja Suomen rannikoiden sekä ulkosaarten asukkaiden satoja vuosia jatkuneeseen vaihtokaupan perinteeseen, jossa kalan ja maataloustuotteiden vaihtoon liittyi aina myös ystävyyttä, ilonpitoa, kohtaamisia ja kulttuuria.

Yhdessä virolaisten ystävien kanssa syntyy värikästä ja vauhdikasta kulttuurin juhlaa. Työpajoissa voit itse kokeilla käsitöitä, taidetta, musiikkia - myös herkullisia ruokia on tarjolla sekä Suomesta että Virosta. Markkinoilla tuotteitaan myyvät molempien maiden käsityöläiset ja paikallistuotteiden tekijät.

Sepramarkkinoilla luvassa on taattua tunnelmaa: vilinää ja vilskettä, tanssia, laulua, juhlavia puheita ja seremonioita, kauniita neitoja ja salskeita herroja, rakkautta, jännitystä, kaupankäyntiä, makoisaa ruokaa ja juomaa. Ystävyyttä yli meren!

Lisätietoa Sepramarkkinat - Sõbralaat -Facebook-sivuilta (suomeksi)

Sepramarkkinoiden kotisivuilta (viroksi)

 
Virolahden kunta, Opintie 4, PL 14, 49901 Virolahti | puh. (05) 749 12, fax (05) 347 1867, info(at)virolahti.fi