Etusivu |  Yhteystiedot |  Haku |  Palaute |  Sivukartta
 

Virolahti-viikko 1. - 7.7.2019

Virolahti -viikko kokoaa tulevana kesänä yhteen Virolahden kesän suurimmat tapahtumat ja paljon muuta nähtävää ja koettavaa sekä tapahtumia, joihin voi osallistua.

Kaakon Kamarimusiikki soi Virolahdella ja sen lähialueilla 2.7. tiistaista aina 6.7. lauantaihin asti. Lisätietoja tapahtumasta ja konserteista päivittyy sivulle www.kaakkofestival.fi

Hapanvellijuhlia vietetään Virojoella sunnuntaina 7.7.2019.

Tervetuloa monenlaisten tapahtumien pariin hiljentymään ja tunnelmoimaan, urheilemaan ja kisailemaan sekä tapaamaan tuttuja ja vieraita nauttien kesäisestä Virolahdesta.

 

Lisätietoja:

Vapaa-aikapalvelupäällikkö Sari Rasi, Opintie 2, 49900 VIROLAHTI
p. 050 389 2125, etunimi.sukunimi@virolahti.fi

 

VIROLAHTI-VIIKON jaksaa läpi vain, jos muistaa syödä valtaisat määrät hapanvelliä. Hapanvelli on arvoituksellinen ruoka, joka osuu suoraan virolahtelaisuuden syvimpään olemukseen. Sen makua on vaikea kuvata sanoin, sillä makuja on yhtä monia kuin on keittäjiäkin. Hapanvelli on herkku, joka hetkessä löytää ikuiset ystävänsä tai työntää luotaan lopullisesti. Hapanvelli on silti virolahtelaisinta mitä olla voi. Hapanvellin vetovoima synnytti ensin juhlan, joka kasvoi lopulta Virolahti-viikoksi. 

RESEPTI

2 dl      kuivattuja herneitä     
0,5 l     perunaa lohkottuna pieniksi     
2 dl      taikinajuurta (hapanleivän juurta)     
1 l        vettä     
           suolaa    

TAIKINAJUURI

5 dl      haaleaa vettä     
4 dl      ruisjauhoja     
30 g     tuorehiivaa     

Taikinajuuri

Sekoita haaleaan veteen ruisjauhot niin, että seoksesta tulee vellimäinen. Lisää hiiva. Peitä liinalla ja anna tekeytyä yön yli.

Hapanvelli

Liota herneitä yön yli. Kaada liotusvesi pois ja laita uusi vesi kattilaan, keitä herneitä n. tunti. Lisää joukkoon perunalohkot ja keitä vielä n. 20 min. Saosta keitto taikinajuurella, mausta suolalla, lisää tarvittaessa vettä. Anna hautua vielä n. 30 min ilman kantta. Kun pintaan muodostuu "nahka", velli on valmista.

Tarjotaan voisilmän kera.

Resepti: metsänvartija, Kotikokki

 

 

 

 
Virolahden kunta, Opintie 4, PL 14, 49901 Virolahti | puh. (05) 749 12, fax (05) 347 1867, info(at)virolahti.fi