Etusivu |  Yhteystiedot |  Haku |  Palaute |  Sivukartta
 

Palvelua ja kansainvälisyyttä

Virolahden kunnalla on pieneksi maalaispitäjäksi poikkeuksellisen paljon vahvuuksia. Eipä ole kovin montaa pientä maalaispitäjää siunattu EU:n ulkorajan merkittävimmällä rajanylityspaikalla, kauniilla merellisellä luonnolla ja rikkaalla historialla.

Jos kohta kaikki eivät ehkä heti kunnan nimeä Suomen kartalle paikallistakaan, niin Vaalimaan kaikki tietävät. Ja lintuharrastajien piirissä Virolahden arktika on käsite sinänsä, näillä vesillä liikkuvat veneilijät osaavat arvostaa Itäisen Suomenlahden kansallispuistoa ja rankata Klamilan suosikkisatamakseen, kaikki sotahistoriasta kiinnostuneet tietävät, että Salpalinja alkaa Virolahdelta ja historiaan laajemmin perehtyneet muistavat, että Venäjän imperiumia johdettiin ensimmäisen maailmansodan kynnyksellä pitkät rupeamat Virolahdelta käsin ja niin edelleen.

Virolahden vahvuuksiin kuuluvat ilman muuta myös hyvät palvelut, niin kunnalliset kuin yksityisetkin. Pienen paikkakunnan monipuolisten palvelujen taustalla on se tosiseikka, että kunnan vakituisten asukkaiden lisäksi niitä ovat käyttämässä tuhannet ja taas tuhannet vapaa-ajanasukkaat ja jopa miljoonat turistit ja satunnaiset ohikulkijat.

Virolahti haluaa vastakin profiloitua palvelevana ja kansainvälisenä kuntana. Tähän tavoitteeseen pyrkiminen edellyttää pienellä paikkakunnalla kaikkien tahojen yhteistyötä ja yhteen hiileen puhaltamisen henkeä.


Osmo Havuaho
Virolahden kunnanjohtaja
050 389 2100

 
Virolahden kunta, Opintie 4, PL 14, 49901 Virolahti | puh. (05) 749 12, fax (05) 347 1867, info(at)virolahti.fi