Etusivu |  Yhteystiedot |  Haku |  Palaute |  Sivukartta
 

Kylät

Kylät asukkaineen pitävät Virolahden maaseudun elinvoimaisena, kauniina ja viihtyisänä. Virolahdella on useita vireitä talouskyliä sekä lukuisia pienempiä kyliä ja kylänosia. Jokaisella kylällä on omat ominaispiirteensä.

Järjestelmällistä kylätoimintaa puhallettiin Virolahdella henkiin 2000-luvun alussa Kyläprojektin avulla. Moniin kyliin perustettiin rekisteröityjä kyläyhdistyksiä tai kylätoimikuntia, jotka ovat ottaneet aktiivisen ja itsenäisen roolin asukkaidensa viihtyvyyden ja elämänlaadun parantajina. Muutamilla kylillä on ollut myös omia EU-hankkeita. Kotiseutuyhdistys Virolahti Seura ry:llä on perinnetiedon ja paikallishistorian kokoajana oma roolinsa virolahtelaisia kyliä kokoavana yhdistyksenä.

Linkkejä

Kymenlaakson kylät ry
Maakunnallinen kylien yhteenliittymä

Kehittämisyhdistys Sepra ry
Maaseudun kehittämiseen tarkoitettua LEADER -rahoitusta jakava paikallinen toimintaryhmä, jolla on asiantuntemusta kylätoiminnasta ja kylien kehittämisestä hanketoiminnan avulla.

www.kylatoiminta.fi
Valtakunnallisen kylätoimintajärjestön sivut. Perustietojen lisäksi mm. yhdistyksen mallisäännöt, yhdistyksen työllistämis- ja verotusopas ja tietoa meneillään olevista hankkeista.

 
Virolahden kunta, Opintie 4, PL 14, 49901 Virolahti | puh. (05) 749 12, fax (05) 347 1867, info(at)virolahti.fi