Etusivu |  Yhteystiedot |  Haku |  Palaute |  Sivukartta
 

Virolahden kunta             

Verkkolaskuosoite            003702070336

OVT -tunnus                    003702070336

Välittäjän tunnus              BAWCFI22                      

Operaattori                      Basware Oyj                   

 

Laskutusosoitteemme on:

VIROLAHDEN KUNTA       

Toimiala                        

PL 14                             

49901 VIROLAHTI              

 

Itsenäisen yrittäjän eläkevakuutus

 

Virolahden ja Miehikkälän kuntien toimittajaksi rekisteröinnin yhteydessä on huomioitava, että itsenäiset yrittäjät (toiminimi, yksityishenkilö) toimittavat rekisteröitymisen yhteydessä (en-simmäinen lasku kunnalle) ja sen jälkeen vuosittain Virolahden kunnalle YEL-todistuksen.

Kuntien eläkevakuutuksen ohjeen mukaisesti eläketurvaa tulee karttua kaikesta tehdystä työs-tä. Jos kunta/kaupunki ostaa palvelua itsenäiseltä yrittäjältä (toiminimi, yksityishenkilö), täytyy kunnan/kaupungin selvittää yrittäjän eläkevakuutus ja pyytää yrittäjää toimittamaan todistus yrittäjän eläkevakuutuksesta (YEL-todistus).

Jos yritystoiminta on jatkunut yhtäjaksoisesti vähintään 4 kk, niin itsenäisen yrittäjän on otet-tava 6 kk:n kuluessa yrittäjän eläkevakuutus. Yrittäjätoiminnan ollessa vähäistä (vuonna 2011 työtulo vähemmän kuin 6896,69 €/v), ei henkilö ole velvollinen ottamaan itselleen YEL -vakuutusta ja työ kuuluu Kunnallisen eläkejärjestelmän (KuEL) piiriin.

Jos itsenäisellä yrittäjällä ei eläkevakuutusta, täytyy kunnan/kaupungin maksaa laskutetusta työstä tai palvelusta KuEL -eläkemaksua. Yrittäjän kunnalle/kaupungille lähettämä lasku mak-setaan yrittäjälle palkanmaksun periaatteiden mukaisesti.

Eläkkeellä olevan yrittäjä toimittaa todistuksen eläkkeellä olostaan.

YEL-todistus, ilmoitus puuttuvasta yrittäjän eläketurvasta tai todistus eläkkeellä olosta lähete-tään ensimmäisen laskutuskerran yhteydessä ja sen jälkeen vuosittain osoitteella:

 

Virolahden kunta

Ostoreskontra

PL 14

49900 VIROLAHTI

tai sähköisesti kirjaamo(at)virolahti.fi

 

 

 

 

 

 

 

 
Virolahden kunta, Opintie 4, PL 14, 49901 Virolahti | puh. (05) 749 12, fax (05) 347 1867, info(at)virolahti.fi