Valitse sivu

Virolahden kunnan ja Miehikkälän kunnan yhteistyö Kaakon kaksikkona ns. vastuukuntamallilla sivistys- ja hyvinvointitoimialalla ja teknisellä toimialalla päättyy 31.7.2024.

Kaakon kaksikon yhteistyösopimuksen purkautumisen johdosta kuntien yhteinen puhelinvaihde suljetaan ja puhelimitse saapuvat yhteydenotot ohjataan suoraan toimipisteisiin / henkilöstön työnumeroihin. Päivitetyt yhteystiedot Virolahden kunnan toimipisteiden ja henkilöstön osalta löydät täältä 1.8.2024 alkaen.

Virolahden kunta on aiemmin yhteistoimintasopimuksella vastannut molempien kuntien alueella kaikista sivistys- ja hyvinvointipalveluista, ja vastaavasti Miehikkälän kunta on vastannut teknisen toimialan palveluista. 1.8.2024 Virolahden kunnan työnantajavastuulle Miehikkälästä siirtyy liikkeenluovutuksella 17 kuntatekniikan työntekijää ja viranhaltijaa. Miehikkälän kuntatekniikasta Virolahdelle siirtyvän henkilöstön sähköpostiosoitteet muuttuvat 1.8.2024 alkaen muotoon etunimi.sukunimi@virolahti.fi – henkilöstön puhelinnumerot säilyvät ennallaan. Akuuteissa tilanteissa Virolahden kunnan kuntatekniikan päivystysnumero on jatkossa 050 389 2160.

Yhteistyötä jatketaan, vaikka Kaakon kaksikko -sopimus päättyy. Miehikkälän kunta järjestää uudella 1.8.2024 voimaan astuvalla yhteistyösopimuksella rakennusvalvonnan palvelut myös Virolahden kunnalle. Vastaavasti Virolahden yläkoulussa järjestetään perusopetusta miehikkäläläisille vuosiluokkien 7-9 oppilaille ja Virojoen päiväkodin vuorohoito palvelee myös miehikkäläläisiä lapsiperheitä. Virolahden kunnan talous- ja henkilöstöhallinnon asiantuntijat tuottavat edelleen nämä tärkeät tukipalvelut molempiin kuntiin. Miehikkälä järjestää jatkossa  omana toimintanaan Miehikkälän kunnan alueella sijaisevien yksiköiden kautta varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen, perusopetuksen vuosiluokille 1-6, kirjaston, nuorisotoimen, liikuntaneuvonnan ja kulttuuritoimen palvelut. Miehikkälään siirtyy 1.8.2024 alkaen kuntien välisellä liikkeenluovutussopimuksella Virolahdelta yhteensä 21 sivistys- ja hyvinvointitoimialalla työskentelevää henkilöä ja Miehikkälän kunta tiedottaa omilla verkkosivuillaan uusista yhteystiedoistaan.