Valitse sivu

Virolahden kunnanjohtaja on irtisanoutunut elokuussa 2024 ja valtuusto on myöntänyt kunnanjohtaja Otto Koskelalle eron tehtävästä 7.10.2024 alkaen. Vs. kunnanjohtajaksi on määrätty hyvinvointijohtaja Outi Silander. Kunnanjohtajavaihdoksesta ja virkojen määräaikaisten järjestelyjen vuoksi yhteistoimintaneuvottelut eivät ole päässeet alkamaan elokuussa 2024, kuten Virolahden kunnanhallitus on päättänyt kokouksessaan 10.6.2024. Kunnanjohtajarekrytoinnista ja useiden määräaikaisten viranhoitamisten vuoksi yhteistoimintamenettelyn aloittaminen aikataulussa ei ole toteutunut.

2.9.2024 pidetyssä valtuustoseminaarissa linjattiin, että talouden tasapainottamiseen tähtäävät toimenpiteet, joilla ei ole henkilöstövaikutuksia, käynnistetään heti. Tällaisista toimenpiteitä ovat mm. laadittava kiinteistöselvitys ja sen pohjalta kuntapäättäjille hyväksyttäväksi esitettävä kiinteistöstrategia.

Yhteistoimintaneuvotteluiden päivitetty aikataulu

Kunnanhallituksen päätöksen mukaan yhteistoimintaneuvottelut käynnistetään loppuvuoden 2024 aikana ja ne on päivitetyn aikataulun mukaisesti tavoitteena saada päätökseen 31.3.2025 mennessä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että yhteistoimintaneuvottelujen aloittamisen ajankohtaa siirrettiin eteenpäin. Talouden tasapainottamiseen tähtäävät toimenpiteet, joilla on mahdollisia henkilöstövaikutuksia, tulevat päätöksentekoon vasta yhteistoimintaneuvottelujen jälkeen.

Uuden kunnanjohtajan rekrytointi

Virolahden kunnanhallitus julisti kunnanjohtajan toistaiseksi voimassa olevan viran haettavaksi. Virkaan haetaan ihmisläheistä ja kokenutta johtajaa, joka on yhteistyökykyinen ja määrätietoinen, tulevaisuuteen suuntautuva verkostoituja sekä innovatiivinen markkinoija ja kehittäjä. Valittavan henkilön tulee tuntea hyvin kunnallishallinnon lainalaisuudet ja kuntatalouteen liittyvät asiat. Kunnanjohtajarekrytoinnissa käytetään ulkopuolista konsulttia eikä suostumusmenettely ole voimassa tässä rekrytoinnissa. Hakuilmoitus on julkaistu virolahti.fi, kuntarekry.fi sekä Virolahden kunnan somekanavista. Hakuaika päättyy 30.9.2024 klo 15:00.

Lisätiedot
vs. kunnanjohtaja Outi Silander
040 5493 335
outi.silander@virolahti.fi